70 years of iconic American sportswear

I år firar ett av våra mest populära varumärken hela 70 år! GANT kombinerar amerikansk ledighet med klassisk elegans som har gjort dem älskade världen över. Vi tar en titt på varumärkets resa fram till idag.

The beginning

I april 1949 startades GANT av Bernard Gantmacher i collegestaden New Haven, Connecticut, på den amerikanska östkusten. Gantmacher immigrerade från Ukraina tillsammans med frun Rebecka som arbetat länge inom sömnad- och klädtillverkning.  Med de erfarenheterna i bagaget startades GANT Inc. Fokus låg helt på skräddarsydda skjortor, som kom att bli helt nyskapande för hur vi ser på och använder skjortan.

The 1950’s

På 1950-talet tog sönerna Marty och Elliot över verksamheten. Med inspiration från universitetet i hemstaden utvecklades stilen och sinne för detaljer, som snabbt fångades in av ungdomarna. Avslappnade button down-skjortor, knappar på kragens baksida och låsöglor bidrog till att Ivy League hittade en helt egen stil, som kombinerade det välklädda med det bekväma.

The 1970’s

Från 1970-talet och framåt öppnade GANT sitt fokus från att bara handla om skjortor, till hela klädkollektioner. Varunamnet Rugger tillkom i GANT-familjen som fortsatte växa. På 1980-talet fick svenska Pyramid Sportswear rättigheterna att designa och marknadsföra GANT:s kläder utanför USA. Denna milstolpe ledde till att GANT idag är ett ikoniskt livsstilsmärke, som trots 70 år på nacken fortsätter att klä ungdomar och stilintresserade världen över.

The present

I sommarkollektionen för 2019 blickar GANT tillbaka och hyllar tidigare klassiker och den banbrytande preppy-stilen. GANT väver även in dagens trender som mönster och mycket blommigt. Stilrent och modernt på ett självklart sätt.

Elliot Gants ord sammanfattar varumärkets filosofi: ”När du tänker själv kan du vara smakfullt annorlunda”. Som pionjär inom modebranschen sätter GANT-skjortan sin prägel i varje garderob. Deras plagg passar lika bra den urbana storstadsmänniskan som till ljuva sommarkvällar i skärgården med saltstänkta klippor. Med GANT som sällskap är det bara du som sätter gränserna för din look.

Text: Niklas Simonsson

Start typing and press Enter to search