Vi pĂ„ D.O. Design Only bryr oss om miljö och vill att det ska vara enkelt att handla hĂ„llbart mode. DĂ€rför har vi samlat alla produkter som Ă€r tillverkade av mer hĂ„llbara material för sig i vĂ„r filtreringsmeny. Det enda du behöver göra Ă€r alltsĂ„ att filtrera pĂ„ "HĂ„llbarhetđŸŒ±" sĂ„ kommer du direkt till alla dessa produkter. Vi hĂ€nvisar er vidare till vĂ„ra leverantörer om ni har ytterligare frĂ„gor kring deras enskilda hĂ„llbarhetsarbete. Vi har dock samlat övrig information nedan som vi tycker Ă€r viktig att dela med oss av.
Shoppa hÄllbarhet hÀr:
HERR 
Mer specifik information ifrÄn leverantörer

Ett flertal av vĂ„ra produkter ifrĂ„n Samsoe Samsoe Ă€r markerade som ”Oeko-tex certifierade”. Att en produkt Ă€r Oeko-tex certifierad betyder att den testats av ett oberoende Oeko-tex institut pĂ„ skadliga Ă€mnen pĂ„ alla bearbetningsnivĂ„er och certifierar produktionsanlĂ€ggningarnas miljö- och socialt ansvarsfulla produktionsförhĂ„llanden. Certifieringen kan alltsĂ„ ses som ett kvitto pĂ„ att plaggen varken Ă€r skadligt för dig som konsument eller för miljön. Om du vill lĂ€sa mer om vad för olika certifieringar som finns, se deras hemsida: https://www.oeko-tex.com/en/apply-here

Vissa av vĂ„ra Replayjeans Ă€r mĂ€rkta med ”Bio” eller ”Clouds” som beskriver olika tekniker:

Hyperflex BIO Àr ett innovativ och miljövÀnlig teknik med organisk bomull och Ätervunnen polyester.
Linjen ”Clouds” fokuserar mer pĂ„ sin tvĂ€tteknik dĂ€r de anvĂ€nder sig av enzymer som inte producerar giftigt avfall och dĂ€rmed sparar 80% vatten!


Let's DO this together!