Ta hand om dina kläder & miljön

Tvätta inte för ofta

Det räcker ofta att vädra ett plagg för att det ska bli fräscht igen. En nytvättad känsla får du genom att även spraya och fräscha upp dina kläder med t ex ett linnevatten. Washologi´s linnevatten (169kr) doftar ljuvligt av bomullsblomma och är dessutom vårdande för dina plagg och lakan. Många av våra kunder brukar säga att de inte tvättar lika ofta efter att de har köpt ett linnevatten, vilket är mycket skonsamt för miljön. Ett linnevatten skapar inte bara en härlig nytvättad känsla, det minskar även statisk elektricitet och fungerar på alla material. Tänk på att spraya en bit ifrån på siden material, det kan nämligen bli vattenfläckar om du inte är noggrann. 

Tips: Den perfekta "gå-bort-presenten": Washologis presentask x 2 dofter (159kr), två st olika dofter á 100 ml. 


Anpassa tvättmedlet efter dina kläders behov

För att vårda och förlänga livscykeln på dina plagg bör du använda rätt tvättmedel och överdosera inte, det mår varken kläderna eller miljön bra av. Det medföljer alltid en doseringskopp till tvättmedlet att ställa in i tvättrumman. För ömtåliga och naturliga material som ull, kashmir, siden, silke och spets bär du använda Washologi's fintvätt (159kr). Det är ett enzymfritt tvättmedel som innehåller lanolin och silkesextrakt för att vårda, mjukgöra och återfetta fibrerna i plaggen. 

Washologis sporttvätt (159kr) är däremot anpassat till dina träningskläder och är ett mycket starkare medel som tvättar rent från stark lukt redan vid 30 grader. Detta medlet innehåller inga färgämnen och heller inget blekmedel. Tvätta inte naturliga material som silke och ull med detta medlet.

För övriga plagg funkar det utmärkt med ett högkoncentrerat och effektivt vit- & kulörtvättmedel från Washologi (159kr) som bevarar färgerna i dina plagg, både för kulör- och vittvätt. Detta tvättmedel innehåller inget blekmedel, vilket ger en naturligt blekande effekt på vittvätten. Det är även helt fritt från färgämnen. Tvättmedlet tvättar rent, även från lukt, redan vid 30 grader. 

Mjukmedel vårdar och förlänger livscykeln på dina plagg

Visste du att mjukmedel lägger sig som ett balsam runt fibrerna i dina plagg så att damm inte fäster i materialet? Detta gör att dina plagg håller längre då fibrerna inte bryts ner lika lätt. Mjukmedel motverkar även elasticitet i dina plagg och självklart mjukgör det så att det ska vara skönare för dig att ha på dig dina kläder. Washologi’s mjukmedel "Längtan" (149kr) är koncentrerat och innehåller inte onödiga kemikalier. Det är även helt veganskt och fritt från talg och innehåller en eko-certifierad vegetabilisk återfuktande mjukgörare samt skonsamma parfymer utan polycyklisk musk.  

Även mjukmedel bör du anpassa efter dina kläders behov. Mjukmedel "fin" (149kr) är anpassat till naturliga material så som ull, kashmir, silke, siden och spets. Detta mjukmedel doftar underbart av mild mimosa. Den mjukgör och minskar statiskt elektricitet i dina plagg och innehåller även silkesextrakt som vårdar fibrerna i dina plagg. Detta mjukmedel är närproducerat och tillverkas i vackra Fjällbacka.

SE ALLT FRÅN WASHOLOGI HÄR >>

Shop now

You can use this element to add a quote, content...